Tijdens de Zomervakantie is er op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 14uur een rondleiding voor individuele bezoekers met een bezoek van de neolithische vuursteenmijnen in het Interpretatiecentrum “Silex’s” (gesloten op maandag)
Reserveer op het nummer 065/40 53 48 van VisitMons of 065/ 84 68 12 van SILEX’s, het Interpretatie centrum van de neolithische vuursteenmijnen van Spiennes. De verantwoordelijke organiseert telkens een groep van 12 personen voor de afdaling in de vuursteenmijnen.

Gedurende de rest van het seizoen is er op zaterdag en zondag om 14uur een rondleiding voor individuele bezoekers.

Groepen kunnen reserveren een rondleiding tussen april en tot en met oktober met gidsen van VisitMons (groupes@ville.mons.be of 00 32 65 33 55 80) of op aanvraag met de archeologen bij VisitMons of bij de Société de Recherche préhistorique en Hainaut: SRPH 00 32 (0)473 71 18 23)

Denk er aan voor uw bezoek:
– dat men afdaalt langs een verticale ladder van 10 m
– alleen platte gesloten schoenen (zoals sportschoenen) zijn toegelaten (geen sandalen, noch schoenen met hakken).
– een pullover mee te nemen ( 11°C.in de mijn)
– dat het afdalen in de mijn mogelijk is vanaf 10 jaar.
Hartelijk dank de informatie door te sturen!

Foto : Brigitte Cauchies, 13 juli 2018